Een tino is een echte attractie waar je van alles beleeft en ontdekt over een locatie, stad of regio. Leuk en leerzaam voor jong en oud. Compact en compleet. Voor bezoekers uit binnen- en buitenland, voor bewoners en omwonenden.

tino’s zijn kleinschalige en laagdrempelige tiny experiences, die elk afzonderlijk en tezamen helpen om toeristisch Nederland in al zijn boeiende facetten kwalitatief te ontsluiten voor een breed publiek.

In een tino beleven en ontdekken bezoekers de belangrijkste kenmerken van een bezienswaardigheid, stad of regio. Zo begrijpen ze meer en raken ze nieuwsgierig naar meer. Dit draagt bij tot een langer verblijf, meer besteding en herhaalbezoek.

Voor de initiatiefnemer bieden tino’s een aantrekkelijk verdienmodel, plus de voordelen van een nationale tino bezoekerswebsite (tinos.nl; vanaf voorjaar 2024). Wilt u (meer) bezoekers trekken? Sluit u aan en start ook een tino!

tino’s gaan bijvoorbeeld over cultureel, industrieel of maritiem erfgoed, een stad en zijn omgeving, een regio, een bezienswaardigheid. tino’s laten je de lokale identiteit beleven, de geschiedenis, bijzondere architectuur, van alles over interessante personen, de kenmerkende cultuur en de leukste highlights.

varianten

tino’s zijn gericht op bezoekers uit binnen- en buitenland, van jong tot oud. Een speciale doelgroep zijn bewoners en omwonenden, de tino weerspiegelt hun trots op bijvoorbeeld hun erfgoed, de stad, de regio.

Spreiding van toerisme en bevordering van kwalitatief toerisme zijn speerpunten van Nederlands toerisme beleid. Wie Beleving wil, moet Aanbod creëren, is ons credo bij tino’s Nederland. Aanbod in de vorm van kwalitatieve, kleinschalige beleefattracties, die elk afzonderlijk aantrekkelijk zijn en tezamen het spreidingsdoel concreet dichterbij brengen. Lokaal dragen tino’s bij aan de verlevendiging van stadscentra en vormen ze een welkome invulling voor leegstand van bijvoorbeeld historische of winkelpanden. 

Een tino past goed bij een locatie die interessant is voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Denk aan steden met veel (dag)toeristen, of aan een interessante erfgoedlocatie. Een tino is ook een verrijking voor een bungalowpark, geeft betekenis aan een winkelcentrum, of biedt invulling aan een historisch pand.

Het concept tino’s leent zich uitstekend voor uitrol in thematische series en erfgoedlijnen, die op elkaar aansluitend, een netwerk van kwalitatieve tiny experiences door heel Nederland gaan vormen. Om zo de talrijke boeiende kleine en grotere thema’s en verhalen van Nederland aaneen te smeden voor de binnenlandse en buitenlandse toerist, om te beleven en te ontdekken: collect them all.